4 Haziran 2010 Cuma

Kurtlar Vadisi Pusu 85.Bölüm

Kurtlar Vadisi Pusu 85.Bölüm,Kurtlar Vadisi Pusu 85.Bölüm izleKurtlar Vadisi Pusu son bölüm

Oruç, mü’minleri günahlardan sakındırır. Fedakâr olmak vasfını kazandırır. Bunun için Oruç, öncelikle beyinde tutulur. Bu ibâdetin yerine getirildiğini Allah’tan başka kimse de bilmez.

Gecenin yarısından sonra imsak anına kadar olan zaman diliminde sahur denen yemeği yemek Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v)’in sünnetidir. Bu esnada helâl olan her ne olursa olsun yenir ve içilir.

Oruç, akşam namazı kılınmadan önce (varsa) birkaç hurma ve ardından bir miktar su ile açılır. Oruçlu olunduğu süre mü’min yapabildiğince Kur’ân okumalı, hayırseverlik yapmalı, tefekkür etmeli, tezekkür etmeli ve Rabb’ımıza verdiklerinden-vermediklerinden dolayı teşekkür etmeli.

Allah-u Teâlâ, oruç tutanlara sayısız nimetler ve ihsanlar vaad etmiştir. Bu nimetlerden biri, Leyletü’l-Kadr (Güç Gecesi)’dir. Kurallarına uygun oruç tutan her mü’mine, Allah (c.c) bir melek gönderir, onun isteği her ne ise kabul edilir; ikram edilir, ihsan edilir.

Şu husus da kesinlikle bilinmeli ki; Oruç sadece fiziksel sağlığı korumanın en iyi ve en emin yolu değil, ayrıca hudutsuz ruhsal mükâfaatların da kazandırıcısıdır. Bundan dolayı Yüce Rabb’ımız; “Oruç, Benim rızam için yapılır, onun mükâfaatını Ben vereceğim.” buyurmuştur. Rabb’ım mü’min kadın ve mü’min erkekleri oruç mükâfaatını tastamam kazananlardan eylesin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder